Ziua 1
Bacau - Milano - Genova Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul George Enescu, ora 04:10. Decolare cu destinatia Milano (Bergamo) Transfer autocar de la aeroport la Genova, unde vom porni intr-un tur panoramic din autocar si pietonal, cu ghid insotitor vorbitor de limba romana. Din traseul nostru in fosta republica maritima, orasul natal al marelui navigator Cristofor Columb, nu vor lipsi: Via Garibaldi, Pallazo Bianco, Catedrala San Lorenzo, Palazzi dei Rolli, Piata de Ferrari. Ne indreptam spre port si la ora 14:00 incepem formalitatile de imbarcare pe grandioasa nava de croaziera MSC VIRTUOSA. Se preiau bagajele mari pe care o sa le regasiti mai tarziu in dreptul cabinei unde veti fi cazati si vi se elibereaza un CARD care reprezinta cartea de identitate pe timpul croazierei si cu care se fac toate operatiunile pe nava (servicii bar suplimentare, cumparaturi, plata excursiilor optionale). La ora 17:00 nava porneste pe Marea Mediterana.

Ziua 2
Pe mare! Navigam in apele Marii Mediterane. Ne bucuram de toate facilitatile existente pe nava. La bordul vaselor MSC Cruises tinuta este obligatorie, intrucat veti avea o seara formala la bordul vasului. In fiecare seara veti primi in cabina programul zilnic pentru ziua urmatoare de croaziera. Este foarte important sa il cititi si sa-l studiati tocmai pentru a afla mai multe informatii despre ce se intampla la bordul vasului, ce promotii se desfasoara, ce spectacole sunt la bord, ce intalniri au loc etc. Pentru orice nelamuriri sau intrebari puteti sa apelati cu incredere la receptia vasului, unde consultantii va asteapta cu zambetul pe buze sa va rezolve orice problema aparuta pe durata croazierei sau sa va ofere asistenta.

Ziua 3
Malaga (vizitare) Nava acosteaza in port la ora 12:00. Distractie si relaxare la bordul navei. Puteti opta pentru excursiile optionale odata ajunsi la bordul vasului sau daca nu doriti puteti sa debarcati pe cont propriu si sa vizitati portul singuri (fara a achita nici o alta supra taxa). Daca porturile din itinerariu sunt porturi mari, aglomerate iar dvs nu ati mai vizitat niciodata aceste porturi va recomandam sa achizitionati o excursie optionala organizata de linia de croaziera pentru a avea garantia ca veti avea suficient timp sa vizitati tot ceea ce este mai important. In cazul in care veti opta sa meargeti pe cont propriu sa vizitati, aveti obligativitatea sa fiti la bord cu o ora inainte de ridicarea ancorei, de la ora 18:30. Lista excursiilor optionale organizate de nava, in anexa la programul croaziera.

Ziua 4
Casablanca (vizitare) Nava acosteaza in port la ora 09:00 si ridica ancora la ora 23:00. In aceasta perioada puteti opta pentru excursii organizate, vizite pe cont propriu sau distractie si relaxare la bordul navei. Lista excursiilor optionale in anexa la program.

Ziua 5
Pe mare! Participati la activitatile de la bordul navei de croaziera, profitand de multiplele facilitati disponibile.

Ziua 6
Lisabona (vizitare) Dupa debarcare, ora 08:00, urcam in autocar si incepem vizitarea Lisabonei cu un tur panoramic, o incursiune in Cartierul Belem cu cele mai frumoase monumente istorice din sec. XV-XVI, dupa care vom face o scurta oprire la Turnul Belem apartinand patrimoniului UNESCO si la Manastirea Sf. Ieronim - capodopera a stilului manuelin. Scurt popas pentru vizitarea manastirii si optional pentru o cafea si un pastel de nata, desert traditional portughez, dupa care se ajunge in Cartierul Alfama. Continuam vizitarea Lisabonei. Traseul parcurge cele mai importante piete ale orasului: Praca Rossio, Praca Restauradores si Praca do Comercio, situata chiar pe malul Estuarului Raului Tagus (Tejo). Alte obiective de vizitat: Castelo Sao Jorje (Castelul Sf. Gheorghe), Cartierul Alfama, cu strazi inguste si pitoresti (singurul care a supravietuit marelui cutremur din 1755), S?? de Lisboa (Catedrala Santa Maria Maior) (inaugurat in 1991), Turnul Vasco da Gama (1998, arhitect Peter Chermayeff), Ascensorul Santa Justa - un turn de otel cu aspect neobisnuit, Ocenarium - cel mai mare acvariu din Europa, Monumentul Descoperirilor - inalt de 52 de metri, in forma unei prore indreptate spre raul Tagus, este inchinat marilor descoperitori portughezi.Zona recomandata pentru shopping este Bairro Alto cu numeroase magazine. O alta zona este Baixa-Chiado recunoscuta pentru varietatea de magazine portugheze. La orele 18:00, mergem la hotel pentru cazare. Cazare in Lisabona.

Ziua 7
Lisabona - Sintra - Cabo Da Roca - Cascais - Estoril Timp liber in Lisabona: vizite si shopping pe cont propriu. Optional, excursie de o zi, cu autocar si ghid vorbitor de limba romana. Ora 08:30, dupa micul dejun, ne imbarcam in autocar si plecam in excursie. Declarata de UNESCO patrimoniu universal, Sintra a fost resedinta de vara a Regilor Portugaliei si adaposteste monumente de importanta istorica, exemple clasice ale arhitecturii portugheze. Vizitam celebrul Palat Pena, un adevarat simbol al Portugaliei. Vom continua excursia cu CABO DA ROCA, cel mai vestic punct al Europei continentale despre care poetul portughez Luis de Camoes scria: in acest loc se termina pamantul si incepe marea. Urmeaza o oprire in Cascais, un fost sat pescaresc, care de-a lungul timpului s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita statiune de litoral unde se afla cel mai mare cazinou din Europa si unde vom face un ultim popas. Cazare in Lisabona.

Ziua 8
Lisabona - Fatima - Porto - Bucuresti Dupa micul dejun, plecam spre Fatima, important centru de pelerinaj al crestinatatii, unde se spune ca in anul 1917 s-a aratat Fecioara Maria unor copii de ciobani. Timp liber la dispozitia turistilor pentru vizite individuale. Continuam deplasarea spre Porto - toata lumea spune despre Porto ca este cea mai frumoasa doamna a Portugaliei, din anul 1996 fiind declarat patrimoniu universal UNESCO. Incepem cu Avenida da Boavista catre Castelo do Queijo si Foz, urcam apoi pe Avenida dos Aliados indreptandu-ne catre catedrala ce dateaza din secolul al XII-lea, apoi catre biserica St. Francis si Palatul Bursei. Vom avea putin timp liber in zona Ribeira pentru fotografii.

Ziua 9
Lisabona - Fatima - Porto - Bucuresti Zbor Lisabona - Bucuresti (30.09.2021 - orele 00:45). Transfer Bucuresti - Bacau.


50 EURO reducere pentru plata integrala pana la 31.03.2021

Pret: 842 EURO / 792 EURO tarif non-refundable

IMBARCARE DIN Bacau
Pentru grup minim 6 persoane - transfer microbuz, gratuit din toate orasele din Moldova pana in Bacau (tur/retur)

Grup minim: 40 pers.
- Pentru un grup de 35-39 persoane, pretul se majoreaza cu 15 EURO/pers.
- Pentru un grup de 30-34 persoane, pretul se majoreaza cu 25 EURO/pers.
- Pentru un grup de 25-29 persoane, pretul se majoreaza cu 30 EURO/pers.
Pentru un numar mai mic de 25 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza.

PRETUL INCLUDE
- Transfer autocar Aeroport Bergamo - Genova
- City Tour: Genova, Lisabona
- 2 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* in Lisabona
- 5 nopti cazare pe vasul de croaziera, in optiunea de cabina aleasa
- Pensiune completa in restaurantele principale si la restaurantele de tip bufet de pe vasul de croaziera
- Taxele portuare: 120 Euro
- Acces la toate facilitatile vasului de croaziera MSC VIRTUOSA
- Excursie Fatima & Porto
- Transfer vas de croaziera - hotel in Lisabona
- Transfer Lisabona - Aeroport Lisabona
- Transfer Aeroport Otopeni - Bacau
- Insotitor de grup
- BONUS: Asigurare storno & medicala inclusa in pachetul turistic

NU SUNT INCLUSE IN PRET
- Bilet avion Bacau - Bergamo (Milano)
- Bilet avion Lisabona - Bucuresti
- Bagaj de cala (22 kg)
- Bacsis: 10 Euro / noapte / pers.
- Pachet bauturi All Inclusive:
   - Alcoolic - 130 Euro / pers.
   - Non-alcoolic (adulti) - 95 Euro / pers.
   - Non-alcoolic (3-17 ani) - 70 Euro / pers.
- Excursiile optionale organizate de catre vasul de croaziera in porturi
- Transportul local cu mijloacele de transport in comun
- Taxe de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii locali pentru acestea
- Taxe hoteliere (se achita direct de turist la receptia hotelurilor)

EXCURSII OPTIONALE
- Sintra, Cabo da Roca & Cascais: 23 Euro. Servicii incluse: transport, insotitor de grup
- Malaga: 35 Euro. Servicii incluse: transport, insotitor de grup
- Casablanca: 35 Euro. Servicii incluse: transport, insotitor de grup

CONDITII FINANCIARE

TARIF FLEXI

TERMENE DE PLATA:
- 40 % din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 40% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 90 zile inainte plecarii;
- 20% din pretul pachetului turistic, cu minimum 60 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- Pana la 90 de zile inainte de plecare: penalizare 90 EUR/pasager;
- Intre 61-90 zile inainte de plecare: penalizare 60% din valoarea croazierei & city-break
- Intre 45-60 zile: penalizare 80% din valoarea croazierei & city-break
- Sub 44 zile: penalizare 100% din valoarea croazierei & city-break

TARIF NON-REFUNDABLE

TERMEN DE PLATA:
- 100% din pretul pachetului turistic pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei (31.03.2021).

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face dupa expirarea termenului de valabilitate a ofertei (31.03.2021).

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Avion Bacau - Bergamo
Transport Avion Lisabona - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bacau catre Croaziera Mediterana de Vest (9 zile), Toate locatiile, Maroc